English Arabic Malay
  • MAY 2018 Intake
  • Biztalk
  • banner library
  • banner tower2
  • banner location
Text Size

Feature 1

About Us

UUMKL Campus is the first UUM fully-owned study centre located  outside Sintok and operated directly by UUM.

>> Read More

Feature 2

Postgraduate Programmes

The academic structure at UUM is based on the College system, with each academic session consisting of three semesters per academic..

>> Read More

Feature 3

Locate Us

Along Jalan Raja Muda Abdul Aziz in the bustling Kampung Baru, and adjacent to the famous shopping haven and business activities of..

>> Read More

SELAMAT DATANG, TAHNIAH & TERIMA KASIH

 

Tahniah Pengarah Baru UUMKL

Program Kemasyarakatan : Hubungan Dirapi, Hasrat Dikecapi

UUM KUALA LUMPUR ONLINE: Satu Program kemasyarakatan ‘Hubungan Dirapi, Hasrat Dikecapi’ yang merupakan program anjuran pelajar Pembangunan Masyarakat Semester Ketiga Sesi 2013/2014 telah diadakan pada 23 November 2014 (Ahad) bertempat di Tanah Perkuburan Islam Kampung Pasir Baru, Masjid Jamek Kampung Pasir Baru, Semenyih, Selangor. Turut menjayakan program ini ialah wakil Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), belia serta ahli surau kampung tersebut.

Program ini diadakan bertujuan melatih mahasiswa UUM Kuala Lumpur untuk menjalinkan hubungan dengan Jabatan kerajaan, pihak swasta dan orang awam dalam memupuk keprihatinan mahasiswa terhadap isu setempat.

Perasmian program ini telah disempurnakan oleh Pengarah UUM Kuala Lumpur, Dr. Ahmad Rizal Mazlan. Antara aktiviti yang dijalankan adalah pembersihan kubur, pemasangan plat ‘Easy Cemetery Guide’, tahlil dan ceramah ‘Kewajipan Umat Islam Menjaga Kawasan Tanah Wakaf Kubur’. Program diakhiri dengan penyerahan sumbangan wakaf Al-Quran selepas solat Asar berjemaah.

Program ini terlaksana dengan jayanya berkat kerjasama berkumpulan yang ditunjukkan, sokongan penduduk kampung yang tidak berbelah bagi serta tajaan daripada pihak penaja dalam bentuk kewangan mahupun peralatan.

          Staff Mail

           Online Learning

      service desk     Service Desk

          MyUUM

           MyBox

         

        youtube